Marketing na društvenim mrežama

SMM Marketing na društvenim mrežama

Marketing na društvenim mrežama SMM!

Marketing na društvenim mrežama moćan je način za tvrtke svih veličina da dođu do potencijalnih klijenata i kupaca. Vaši kupci već komuniciraju s brandovima putem društvenih mreža, a ako ne razgovarate izravno sa publikom putem društvenih platformi poput Facebooka, Twittera, Instagrama i Pinteresta, propuštate! Izvrstan marketing na društvenim mrežama može donijeti izuzetan uspjeh vašem poslovanju, stvarajući odane zagovornike marki, pa čak i vodeći potencijalne kupce i prodaju.

Što je marketing na društvenim mrežama?

Marketing na društvenim mrežama (SMM) oblik je internetskog marketinga koji uključuje stvaranje i dijeljenje sadržaja na mrežama društvenih mreža kako bi se postigli vaši marketinški i branding ciljevi. Marketing na društvenim mrežama uključuje aktivnosti poput objavljivanja ažuriranja teksta i slika, videozapisa i ostalog sadržaja koji pokreće angažman publike, kao i plaćeno oglašavanje na društvenim mrežama.

Napravili smo ovaj vodič kako bismo vam pružili uvod u marketing na društvenim mrežama i neke početne savjete i treninge za marketing na društvenim mrežama kako biste poboljšali društvenu prisutnost vašeg poslovanja.

Društveni mediji i marketing: započnite s planom

Prije nego što započnete s izradom marketinških kampanja na društvenim mrežama, razmislite o ciljevima svog poslovanja. Pokretanje marketinške kampanje na društvenim mrežama bez razmišljanja o socijalnoj strategiji je poput lutanja po šumi bez karte - možda ćete se zabaviti, ali vjerojatno ćete se izgubiti.

Evo nekoliko pitanja koja trebate postaviti prilikom definiranja marketinških ciljeva na društvenim mrežama:

Primjerice, e-trgovina ili turističko poduzeće, budući da je izuzetno vizualno, može imati veliku vrijednost snažnom prisutnošću na Instagramu ili Pinterestu. Poslovna ili marketinška tvrtka možda će pronaći više utjecaja na Twitteru ili Linkedinu.