Pretraživanje i promocija

SAVJETI ZA IZGRADNJU VASEG PROMETA

Pretrazivanje i promocija

Nadam se da je Vaš website završen i spreman za online utrku. Tako da je vrijeme je da počnete izgradnju prometa. Ovaj članak raspravlja o tome kako pravilno optimizirati za pretraživanje i djelotvorno početi online promociju.

Savjeti za tražilice

Tražilice (npr.Google),promatra na tri glavne kategorije pri odabiru stranica koje uvrštava na popis svoje stranice u potrazi.

Ovi glavni faktori su:

  • Struktura, sadržaj i performanse vaših web stranica.ranking-seo-pretraživanje-promocija To uključuje sadržaj na Vašoj web stranici, kao vaše ’meta’ oznake. Vaši Meta tagovi su u zaglavlju, opisu i naslovu (ovo su izuzetno važni faktori).

ranking seo

  • Vjerodostojnost mjesta povezivanja prema Vama (njihov “PageRank“) Google Vam dodjeljuje vjerodostojnost rezultata - pod nazivom ”PageRank” temelji se na broju i vrsti web-mjesta koja vode do vas.(koja se temelji na broju i vrstama web-mjesta koja vode do njih.)
  • Sadržaj Vaših poveznica. Drugi ključni faktor rangiranja, a jedan od najvažnijih pojmova za pretraživanje je tekst-link koji ide prema Vama. Na primjer, ako više ljudi klikne link za Vaš povezani tekst dobra igrica , više će bit vjerovatno da za taj pojam dobijete više prometa i posjeta.

Dakle, za dobro pojavljivanje u pretraživanju potrebno je obratit pažnju na ova tri faktora i pravljenje strategije za svaki od ova tri važna faktora.

Pretraživanje i marketinški alati

MetaTagPlugins (npr.All InOneSEOPack) za Wordpress

Vaš naslov i opismeta-oznake su nevjerojatno važana aspekt za pretraživanje. Da bi ih postavili trebat će vam “meta-tag’ plugin, kao i All InOneSEOPack ili Yoast’sSEOPlugin. Oni vam omogućuju da ih postavite na svaku stranicu posebno.

GoogleXMLSitemap

Za optimalni sadržaj podnošenja na Google, možete dobiti ovajstrašan plugin koji će poslati svoje ’Sitemap‘ svaki put kada spremite post. Ovaj plugin je jako funkcionalan i koristan.

SEO za Firefox browser Plugin

odličan način za praćenje Vaših pretraživačkih statistika, kao i vaše konkurencije.

AlexaToolbar

Koristite alatnu traku Alexaka barometar za Vaš promet u odnosu na svoju konkurenciju.

Osim toga, preporučujemo: SEOBook.com za više resursa i informacija o tome kako da dobijete ranking za Vašu web lokaciju…

Savjet: permalinks za SEO Permalinks su ono što vaš URL prikazuje za određene Vaše web stranice. Važno je da zamijeni zadanu strukturu permalinks Vaših stranica, s onom koju više cijene pretraživači. To je ono što želite, da Vaš URL i permalinks izgledaju ovako:

Savjet: unutarnje povezivanje Kao što smo već zaključili, povezivanje je stvarno važno. Nikada nemojte koristiti tekst “kliknite ovdje” za vezu. Ako se link povezuje na članak ili druge web stranice stvarni link bi trebao sadržavati informacije koje govore korisniku-posjetiocu gdje ih link vodi.

Savjet: meta opisi Dakle, budite sigurni da ste postavili naslov, opis sadržaja i ključne riječi za sve svoje stranice i postove. Važno, gustoća ključnih riječije ono što je jako bitno. Ključne riječi pažljivo konstruirat u sadržaj da se dobije visoka gustoca (Keyword Density) u odnosu na cijeli tekst, ali ne pretjerano.

Naravno ovo je samo jedan mali osvrt na fakte koji su bitni da bih Vaša online promocija bila uspješna.